Halløj der.

Jeg har lige taget mig tid til at tegne en ny header til min hjemmeside.

Den ser sådan her ud:

Grafisk design graffitti
Grafisk design er en kunst… Ligesom Graffitti

Jeg har længe ville tegne noget splat-graffitti-grafik. I sidste uge (fredag d. 11. aug) havde hiphoppen fødselsdag. 44 år. Det er sgu også gammelt efterhånden. Det tager bare længere tid at tegne det end jeg lige havde regnet med.

Så idag fik jeg endelig tegnet noget splat-agtigt.

Skrifttypen er Luckiest Guy og er den samme som jeg benytter i mit logo. Jeg er utrolig glad for skrifttypen fordi den minder mig om Anders And & Co. uden at være den direkte samme skrifttype. Jeg har bare altid haft en forkærlighed for tykke bogstaver. Det er smag og behag.

Bag ved bogstaverne har jeg lagt et udvendigt hvidt skær for at skabe kontrast mellem bogstaverne og baggrunden. Specielt i ordet DESIGN er det svært at læse uden skæret.

Symbolik

Jeg har valgt at bruge en udsplattet effekt af flere grunde. Det minder mig om graffitti, men også fordi det repræsenterer min egen design-filosofi – jeg kan godt lide at udfordre grænserne og bevæge mig udover dem.

Der er en ganske speciel mening med farvevalget. Det er nemlig ikke tilfældige farver. De tre farver repræsenterer CMYK-farverne og bruges i trykte medier… Du bruger dem når din printer løber tør for farve og du står i Bilka og siger “jeg har ikke mere blå”. Når du ser en YouTube video eller andet på nettet så er det derimod RGB farver der bliver brugt.

 • Cyan
  Kaldes normalt for turkisblå.
 • Magenta
  Kaldes også for pink eller lyserød.
 • Yellow
  Kaldes normalt ikke for tisgul mener det er sjovt at sige det.
 • Key
  Nu bliver det sjovt. Key betyder faktisk sort.

Wikipedia forklare det bedre end jeg gør, så jeg vælger at citere direkte fra Wiki i stedet for at forsøge at forklare det:

I modsætning til RGB, som er opbygget af lys og dermed et additivt farvesystem, er CMYK et subtraktivt farveblandingssystem. Når man blander de tre primærfarver cyan, magenta og gul på en hvid baggrund (papir), får man farven sort. Man kan således i princippet klare sig med de tre primærfarver, hvilket kaldes et CMY-farvesystem. I praksis har man dog tilføjet en kulsort (Key color), fordi det øverste af de tre farvelag vil være tydeligere end de underliggende lag. Tager man ikke hensyn til dette forhold, er resultatet gråt snarere end ren sort. (kilde: Wikipedia, min bedste ven)

Hvis du stadig ikke fatter en skid, så er her en video:

Del på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *